Ro4Europe - http://www.ro4europe.ro/index.php

Din aprilie 2008 serviciile noastre sunt integrate in serviciile noii retele Enterprise Europe Network ce ofera suport si sustinere afacerilor din toata Europa.
Vom urmari toate oportunitatile pe care le avem pentru a ajuta IMM-urile.
Am numit acest angajament un "Mic Act de Afaceri pentru Europa" .

RO 4 Europe acopera Macro Regiunea 4 (RO4) din Romania. Aceasta macro regiune consta in:
  • regiunea de dezvoltare vest alcatuita din judetele Arad, Caras Severin, Timis si Hunedoara;
  • regiunea de dezvoltare sud vest alcatuita din orasele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea.

Parteneri

Macro Regiunea 4 Romania (RO4)
Regiunea Sud Vest
Populatie (Iulie 2000): 2,339,831 locuitori
PIB/capital (2006): 3,606.2 EUR, reprezentand 83.8% din media nationala.
Numarul de IMM-uri (2005): 41,260 din care 93.5% sunt micro-intreprinderi (sub 10 angajati),reprezentand o densitate de 11.7 IMM-uri la 1.000 de locuitori.

Regiunea Vest
Populatie (Decembrie 2002):1,958,648 locuitori
PIB/capital (2006): 4,929.3 EUR, reprezentand 114,6 % din media nationala
Numarul de IMM-uri (2005): 45.903 din care 9% a cifrei de afaceri a IMM-urilor nationale, reprezentand o densitate de 23.67 IMM-uri la 1.000 de locuitori.

RO 4 Europe: vorbind limba inovarii si afacerii in Europa
Serviciile noastre sunt alcatuite in mod specific pentru start-up-uri, intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri) dar sunt de asemenea disponibile pentru toate afacerile, Universitatile, centrele de inovare, cercetare si tehnologice.
Daca doriti informatii despre legislatia UE, daca aveti nevoie de ajutor in gasirea unui partener de afaceri, daca doriti sa beneficiati de retelele de inovare din regiunea dvs sau daca aveti nevoie de informatii asupra oportunitatilor de finantare, acesta este locul de unde puteti incepe.
Enterprise Europe Network este alcatuita din aproape 600 de organizatii partenere din mai mult de 40 de tari, promovand competitivitatea si inovarea la nivel local in Europa si mai departe, dorind sa aiba acces la toate informatiile necesare pentru dezvoltarea afacerii si pentru gasirea celor mai buni parteneri de afaceri.

Obiectivele specifice retelei Ro 4 Enterprise Europe:
  • Furnizarea serviciilor integrate si profesionale in ajutorul inovatiei si afacerilor pentru regiune, pentru competitivitatea acesteia, pentru comunitatiile stiinfice si de cercetare, mai ales pentru IMM-uri, si pentru a facilita accesul catre aceste servicii (conceptul de 'nici o usa gresita);
  • Stimularea inovarii si transferului tehnologic trans-national si integrarea IMM-urilor in aceste procese, e.g. prin incurajarea participarii in actiuni si evenimente trans-nationale si prin constientizarea masurilor Comunitatii;
  • Schimb de informatii despre partenerii din retea pentru a facilita cooperarea, parteneriatul si directia clientilor;
  • Exploatarea sinergiilor retelei printr-un spirit de cooperare si deschidere intre parteneri.
  • Cooperare cu partenerii din Romania si Europa cat si cu managementul retelei europene;
Noul portal catre IMM-uri (disponibil in 19 limbi) furnizeaza acces la informare in ansamblul intregului spectru de politici UE, legislatie, programe si initiative relevante intreprinderilor mici si mijlocii din Europa.